Prolog

"Fiindca Israel a calcat poruncile lui Dumnezeu si a facut ce este rau, Dumnezeu a ingaduit sclavia babiloniana. Ca sa-i smereasca i-a pedepsit. Insa inainte ca templul sa fie distrus, Dumnezeu a facut cunoscut acest lucru citorva slujitori credinciosi. Templul era mindria intregului Israel, dar in timp ce venerau acest templu, ei nu incetau sa pacatuiasca impotriva lui Dumnezeu. Si plecarea in robie a lui Israel le-a fost descoperita. Si cu putin timp inainte de distrugerea templului acesti barbati neprihaniti au luat Lada Sfinta, care continea tablele Legii, si cu durere in suflet si cu tinguire au depus-o in secret intr-o caverna. Acolo a fost ascunsa din cauza israelitilor care pacatuiau, si de atunci ea nu le-a mai fost niciodata inapoiata. Astazi Lada se afla inca in aceeasi ascunzatoare, de unde nu a fost pina in prezent niciodata scoasa." (E.G. White - Istoria Mantuirii, cap. 24, Sclavia babiloniana)

O veste buna!

Chivotul a fost gasit in urma cu 25 de ani.

Un adventist din America pe nume Ron Wyatt, asistent anestezist si arheolog amator, identifica in 1978 cu ajutorul providentei lui Dumnezeu locul unde a fost ascuns chivotul. Dupa patru ani, pe 6 ian. 1982 reuseste sa patrunda in camera care adaposteste ca ascunzatoare principalele obiecte din Sfinta si Sfinta Sfintelor. In feb. 1988 vorbeste pentru prima data public despre aceasta descoperire.

Pentru multi un lucru de necrezut, daca vom gindi in termeni omenesti: "Daca ar fi adevarat", zic multi, "stirea despre o asemenea descoperire ar fi trebuit de mult sa faca inconjorul Pamintului".

Lipsa unor dovezi palpabile face imposibila publicarea oficiala a acestei descoperiri. Statul Israel nu doreste scoaterea ei la lumina din motive politice. In momentul de fata in Israel este o mare fierbere numai din cauza unei pietre care atesta existenta primului Templu. Asemenea descoperiri incurajeaza pe cei care doresc reconstruirea templului, fapt ce ar avea consecinte imprevizibile pentru aceasta zona si asa foarte instabila.

Dumnezeu impiedica si EL acest lucru, din cu totul alte motive. EL doreste mai intai, ca toti oamenii sa ia cunostinta de aceasta veste si sa se pregateasca. EL doreste ca toti sa stie, ca atunci cind va fi necesar chivotul cu continutul lui pretios va depune marturie in favoarea dreptatii si autoritatii Sale. EL si-a rezervat dreptul de a hotara momentul, cind acesta dovada va fi prezentata intr-un mod vizibil pentru toata lumea.

Ron Wyatt a incercat de mai multe ori sa fotografieze obiectele din camera sau sa le filmeze cu aparate foarte sofisticate, fara succes insa. Filmele erau voalate, nici o imagine nu putea fi inregistrata. Mai tarziu a reusit sa le filmeze, dar nu a primit incuvintarea de a prezenta aceasta caseta video. In urma descrierii sale un artist plastic a reusit sa redea imaginea chivotului foarte aproape de realitate. (vezi "
Chivotul" si "Sangele")

Oameni care au incercat sa se apropie de locul respectiv au fost cuprinsi de groaza si au fugit in panica. Altii mai curajosi au platit cu viata.

Ron Wyatt este singurul om care a vazut si atins aceste obiecte. El le-a descris mai tirziu, alaturi de experientele sale, in conferinte publice. Astazi el nu mai este printre noi. S-a stins din viata in august 1999, in virsta de 66 de ani. Prietenul sau Bill Fry continua aceasta lucrare de prezentare a descoperirilor sale unei lumi insetate dupa adevar.

Intreaga relatare a descoperirii poate fi citita in limba engleza la adresa: "Ark of Covenant".

Dr. Micliuc Florin
mismed@rdslink.ro
www.herniededisc.de.vu

Epilog

Conflictul dintre Dumnezeu si Satana, care, asa cum afirma Biblia a inceput in cer (Apoc. 12,7) si a continuat pe pamant, se apropie de sfarsit. Dreptatea si adevarul vor triumfa. Toti martorii acestei confruntari au inregistrat si cantarit argumentele aduse de cei doi protagonisti in favoarea planurilor lor de guvernare a Universului. Decalogul lui Dumnezeu sau libertatea totala propovaduita de Satana?

Satana este impotriva Legii lui Dumnezeu, si daca nu poate sa o desfiinteze, incearca macar sa o modifice, stiind ca daca cineva calca una din porunci, e ca si cum ar calca toata Legea (Iacov 2,10).
Chivotul sau Lada marturiei contine adevarata Lege, scrisa de Dumnezeu cu degetul Lui pe tablele de piatra. Orice modificare a acestei Legi conduce automat la o falsa inchinare, care nu poate fi acceptata de Dumnezeu.

Motivul este simplu: cine pazeste adevarata Lege a lui Dumnezeu, recunoaste autoritatea Sa ca legiuitor si creator (Apoc. 14,7), si prin aceasta I se supune sau I se inchina Lui. O lege modificata este o lege noua, si cine o pazeste, recunoaste autoritatea celui care a modificat-o, si practic i se inchina. ... Constient sau inconstient.

Dumnezeu este singurul care ar avea dreptul sa modifice Legea pe care a dat-o, dar nu a facut-o si nici nu o va face vreodata. Legea este vesnica si slujeste ca semn al ascultarii, asemenea fructului oprit din paradis. Cu ajutorul ei se va face la sfarsit o despartire intre adevaratii si falsii inchinatori la Dumnezeu.

Caci o inchinare fara fundamentul de adevar pus si cerut de Dumnezeu nu poate fi acceptata ca adevarata inchinare, indiferent ce altceva vom face pentru a ne dovedi loialitatea.

Adevarul prezent

Legea Duminicala

www.misionarulmedical.de.vu